Zatvori!
FinotekaDostava.com×

UPIŠITE  TRAŽENI  PROIZVOD

   Prikaži samo eko proizvode
   Prikaži proiz. s dostavom na kućni prag

FINOTEKA.HRANA


Što je FINOTEKA.com?
Zašto se promovirati na internetu?
Po čemu je projekt FINOTEKA.com toliko poseban za proizvođače i kupce hrane?
Zašto smo “morali“ pokrenuti FINOTEKU.com?
Cijena usluge te pogodnosti za proizvođače hrane, tj. članove tražilice FINOTEKA.HRANA
Zanimljivosti o FINOTEKA.comŠto je FINOTEKA.com?

FINOTEKA.com je centralno mjesto tržišta domaće hrane s više od 500 proizvođača iz cijele Republike Hrvatske koji uz našu pomoć tržištu nude svoje proizvode. Ukoliko ste hrvatski proizvođač hrane i želite da trgovine, voćarnice, restorani ili bilo koji drugi subjekti kupuju Vaše proizvode, registrirajte se i Vi u projekt FINOTEKA.com, tj. učlanite se u internet tražilicu FINOTEKA.HRANA. Postupak registracije je jednostavan i traje nekoliko trenutaka. Učinite to na našoj internet stranici. Podatci o proizvodima koje nudite, bit će vidljivi Vašim kupcima odmah nakon što se registrirate i unesete proizvod.Zašto se promovirati na internetu?

     Trenutno u Hrvatskoj ima oko 2 milijuna ljudi koji se koriste internetom (oko 60%), s time da i većina ostalih dobiva informacije s interneta, ali uz pomoć ukućana, kolega i sl. Internet je više nemoguće zaobići i svaki proizvođač hrane koji misli drugačije, u velikom je zaostatku. Naime, internet danas svi shvaćaju mjestom gdje se nalaze informacije o svemu bitnome. Sukladno tome lako je zaključiti da ono čega nema na internetu, nije ni bitno - ili čak da ne postoji. I to zaista jest upravo tako. Naprosto je neophodno prihvatiti da je kvalitetno prezentiranje Vaših proizvoda na internetu danas izuzetno bitno. Naravno, pod uvjetom da želite da kupci hrane znaju za Vas.

Vrijedi zapamtiti: “Najviše se prodaju proizvodi koji su u izlogu!“Po čemu je projekt FINOTEKA.com toliko poseban za proizvođače i kupce hrane?

 • FINOTEKA.HRANA je prva hrvatska internet tražilica proizvođača domaće hrane i njihovih proizvoda, koja je s vremenom postala i centralno mjesto tržišta domaće hrane u Republici Hrvatskoj. Trenutno imamo više od 500 hrvatskih proizvođača hrane uključenih u projekt, s više od 1000 domaćih proizvoda u ponudi. Znamo da kupci uvijek idu tamo gdje je najbolja ponuda, onda nije ni čudo što je mnogim našim proizvođačima registracija u FINOTEKA.HRANA vidljivo povećala prodaju.
 • Isključivi razlog zbog kojeg FINOTEKA.com postoji je povezivanje ponude hrvatskih proizvođača hrane s kupcima hrane. Sva naša djelovanja i naše akcije od kada FINOTEKA.com postoji, bile su poduzete s jednim jedinim ciljem – da pomognemo domaćim proizvođačima hrane da lakše prodaju svoje proizvode, odnosno kupcima hrane da pronađu dobavljače.
 • FINOTEKA.com je usko specijalizirana internet stranica namijenjena isključivo sudionicima tržišta hrane pa je time zasigurno i najbolje mjesto za predstavljanje Vaše proizvodnje i proizvoda. Nakon što se na Google-u upiše pojam „domaća hrana“, FINOTEKA.com se prikazuje na 1. mjestu, što je još jedan dokaz da je FINOTEKA.com zaista sinonim za domaću hranu.
 • Projekt je namijenjen kako vrlo malim proizvođačima, tako i onima koji svoje proizvode prodaju isključivo na veliko. Naime, proizvođači prilikom dodavanja proizvoda (nakon popunjavanja obrasca za registraciju) unose podatak prodaju li svoje proizvode „na malo“ i/ili „na veliko“. Tako će npr. proizvođači koji žele svoje proizvode prodavati npr. voćarnicama, restoranima, trgovinama, trgovačkim centrima i sl., kod popunjavanja obrasca za prijavu unijeti opciju „veleprodaja“, a proizvođač Ivo Ivić, koji želi prodavati npr. papriku kilu po kilu, u obrazac za prijavu unijeti opciju „maloprodaja“. Oni koji prodaju i „na malo“ i „na veliko“, vjerojatno će prilikom popunjavanja obrasca unijeti i opciju „maloprodaja“ i opciju „veleprodaja“.
 • FINOTEKA.com jedina ima mogućnost pretraživanja ponude pomoću posebne, specijalizirane tražilice FINOTEKA.HRANA, prve takve vrste u Hrvatskoj. Pomoću nje svaki kupac hrane (uz još mnogo toga) u trenu može odabrati proizvod koji ga interesira i odmah vidjeti gdje se najbliže njemu nalazi proizvođač koji nudi taj proizvod. Na Vama je jedino da stavite svoje proizvode u ponudu. Ova specijalizirana tražilica je okosnica projekta FINOTEKA.com te ju, uz našu bazu podataka, kupci hrane s pravom smatraju najkorisnijim djelom našeg internet sustava. Naime, iz iskustva znamo da trgovine, voćarnice, restorani ili bilo koje druge pravne ili fizičke osobe žele kupovati hranu koja je proizvedena u Hrvatskoj, posebice ako je proizvedena u njihovoj blizini - iz jednostavnog razloga što im je to najjednostavnije, slijedom toga i najpovoljnije! Jedino na FINOTEKA.com postoji efikasan način da kupci hrane mogu u trenu pronaći proizvođača određenog proizvoda u svojoj blizini. Ukoliko ste naš član, pronaći će i Vas.
 • Kod izrade sustava FINOTEKA.com maksimalno smo uzeli u obzir specifičnosti hrvatskoga tržišta hrane te tako „iz nule“ izradili kompletni sustav prilagođen konkretno hrvatskim tržišnim prilikama. To znači da je cjelokupni projekt razrađen do detalja, sve kako bi bio maksimalno koristan upravo hrvatskim proizvođačima hrane i njihovim kupcima.
 • Bit ćete promovirani kontinuirano 12 mjeseci od Vaše registracije u FINOTEKA.HRANA, tj. i u periodu godine kada ne traje sezona prodaje Vaših proizvoda. Tako ćete moći ugovoriti suradnju s kupcima unaprijed. Naime, praksa je pokazala da kontakt i dugoročna suradnja s kupcima često započinju i prije sezone prodaje proizvoda (ako je proizvod sezonski).
 • Korištenje kompletnog sustava FINOTEKA.com potpuno je besplatno za sve one koji žele kupovati hrvatsku hranu izravno od proizvođača.
 • Svaki prihod koji ćete ostvariti nakon registracije na FINOTEKA.HRANA, i nadalje ostaje isključivo Vaš prihod. FINOTEKA.com se ni na koji način neće uplitati u Vaš odnos s kupcima. To također znači da cijene i količine proizvoda koje proizvodite, prilikom registracije na FINOTEKA.HRANA ne morate objavljivati.
 • Sve podatke koje unosite prilikom registracije (kontakt podatci, proizvodi koje nudite...) možete mijenjati, dodavati ili brisati kad god to poželite koristeći korisničko ime i lozinku koje odabirete prilikom registracije. Korisničko ime i lozinka su Vaše osobne šifre koje znate samo Vi, što onemogućava da netko drugi mijenja Vaše podatke koje ste unijeli na FINOTEKA.com.
 • Za sve proizvođače hrane i kupce (restorane, trgovine, krajnje konzumente itd.), FINOTEKA.com nije samo mjesto za prodaju i kupnju njihovih proizvoda već i sredstvo povezivanja sa subjektima iz svoje branše (radi lakšeg ostvarivanja poslovnih ciljeva).
 • FINOTEKA.com zbog svoje striktne opredijeljenosti isključivo za HRVATSKE prehrambene proizvode, dovodi HRVATSKE proizvođače u poziciju da se lakše odupru problemima koje imaju zbog prekomjernog uvoza hrane. Prema tome, svaki daljnji razvoj ovog projekta pridonijet će i razvoju hrvatskog gospodarstva.Zašto smo “morali“ pokrenuti FINOTEKU.com?

     Od 2002. godine naše OPG Kolman iz Međimurja bavi se proizvodnjom plasteničke rajčice, koju smo do 2007. godine plasirali većinom na zagrebačkoj Zelenoj tržnici. Često nam se tamo dešavalo da i naši kupci (trgovine, voćarnice...) također budu iz Varaždinske ili Međimurske županije koji su na Zelenoj tržnici redovito kupovali prehrambene proizvode. Tako smo i jedni i drugi imali troškove transporta, gubitka vremena itd., koji su zapravo bili nepotrebni. Počeli smo često razgovarati o toj temi sa sve više sudionika tržišta hrane koji su funkcionirali na sličan način te smo od kupaca hrane uvijek čuli isto: „Mi bismo vrlo rado kupovali domaću hranu, pogotovo iz našeg kraja, ali nemamo gdje dobiti informaciju o ponudi iste, tj. ne znamo kako doći do informacija o proizvođačima“! Zbog toga im je često jedino preostajalo kupovati uvoznu hranu koja je puno dostupnija (često i skuplja i nekvalitetnija), hranu koja više nije svježa i ono što je također vrlo bitno – pri tome imati velike troškove. A svo to vrijeme proizvođači su teško dolazili do kupaca. Tako smo sredinom 2007. godine došli do ideje da osmislimo sustav koji bi omogućio potencijalnim kupcima hrane da jednostavno dođu do informacija gdje se što proizvodi, tko to proizvodi, u kojem periodu godine, radi li se o veleprodaji ili maloprodaji, itd., a već u veljači 2008. godine pokrenuta je FINOTEKA.com – prva hrvatska internet tražilica proizvođača domaće hrane. Odmah nakon toga, u sezoni 2008. godine, veliku smo većinu svojih proizvoda uspjeli prodati „na kućnom pragu“, dakle bez suvišnih troškova, a tako prodajemo i danas. Imali smo „sreću“ što smo na vrijeme shvatili da ne moramo prevaliti stotine kilometara kako bi naši potencijalni kupci znali da postojimo. Drago nam je što je FINOTEKA.com danas od jednake koristi i stotinama drugih proizvođača raznovrsne hrane iz cijele Republike Hrvatske.Cijena usluge te pogodnosti za proizvođače hrane, tj. članove tražilice FINOTEKA.HRANA

Upis proizvođača hrane u tražilicu (naziv, županija, općina, mjesto, ulica i kbr., web stranica, telefon, e-mail, Vaš logo)

Upis proizvoda u ponudu – (vrsta, naziv, je li veleprodaja i/ili maloprodaja, je li autohtoni i/ili ekološki, opis proizvoda ili proizvodnje, period prodaje pojedinog proizvoda, eventualna dostava, kontakt osoba, tel/mob, unos slika)

Mogućnost samostalnog unošenja, mijenjanja ili brisanja bilo kojih podataka tijekom svih 12 mjeseci trajanja usluge (pomoću korisničkog imena i lozinke odabranih prilikom registracije).

Vaš proizvod bit će prezentiran svaki puta kada korisnik tražilice pretražuje bilo po Vašoj županiji, općini ili mjestu, nazivu proizvoda, vrsti proizvoda, ako odabere eko ili autohtone proizvode, a Vi ih imate u ponudi ili ako ciljano traži svu Vašu ponudu.

Klikom na Vaš logo ili ponudu, korisnik stranice se prebacuje izravno na Vaše detaljne podatke.

Klikom na link u Vašim podatcima, potencijalni kupac se prebacuje izravno na Vašu web stranicu.

Konstantna administrativna podrška.

Predstavljanje vaših proizvoda i usluga vašem ciljanom tržištu.

Usluga traje najmanje 12 mjeseci.

Podatci koje unesete prilikom i nakon registracije (ponuda proizvoda) bit će vidljivi korisnicima stranice odmah nakon unosa. Tako će ostati max. 24 sata, nakon čega Vam šaljemo ponudu za godišnju članarinu. Nakon uplate članarine, Vaši će proizvodi 365 dana biti u ponudi FINOTEKA.com – centralnog mjesta tržišta domaće hrane!

Godišnja članarina za svakog novog člana iznosi 450 kn (puna članarina), dok za sve proizvođače koji već jesu naši članovi iznosi samo 150 kn (samo produženje članstva). Dakle nakon što se jednom učlanite, svaka sljedeća godišnja članarina iznosit će samo 150 kn (produženje članstva). Cijena članarine zanemariva je u odnosu na koristi koje će Vam donijeti članstvo u FINOTEKA.com.Zanimljivosti o FINOTEKA.com

Puno nam znači što su mediji prepoznali naš trud te naše dobre namjere i što rado informiraju javnost o nama. Malo koji mediji nas nisu spominjali, a uz napomenu da smo im svima jednako zahvalni, izdvajamo Večernji list i Jutarnji list koji su pisali o nama kao temi tjedna na dvije čitave stranice, zatim HRT (središnji Dnevnik, Dobro jutro Hrvatska, Dan za danom) te mnoge tiskovine i radio stanice iz cijele RH u kojima je projekt FINOTEKA.com izašao na naslovnicama ili kao prva vijest u Vijestima.

O ovome projektu se pisalo i u stranim medijima, a kao najveću zanimljivost možemo spomenuti članak na internet stranici Ministarstva vanjskih poslova Bjelorusije.

FINOTEKA.com je jedini privatni projekt koji je kroz formu bannera ikad bio prezentiran na naslovnici internet stranice Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja – i to na njihovu inicijativu.Kako kupovati hranu koja je u ponudi na FINOTEKA.com?

Proizvođači hrane iz naše baze čekaju da ih kontaktirate. Dakle, ukoliko želite kupovati domaću hranu izravno od proizvođača iz naše baze, odaberite iz ponude proizvod koji Vas zanima, kontaktirajte proizvođača i obavite kupnju.

Do ponude proizvoda možete doći na nekoliko načina. Možete putem izbornika odabrati pojedinu vrstu proizvoda ili možete odabrati ukupnu ponudu pojedine županije (u središtu ekrana na početnoj stranici). Treća i najkorisnija mogućnost je korištenje tražilice domaće hrane. Pomoću nje možete pretraživati našu bazu puno detaljnije i efikasnije.

Napominjemo da se detaljniji podaci o hrani i proizvođačima (kao i kontakt podatci) pojavljuju klikom na svaki pojedini red u tablici s ponudom prehrambenih proizvoda.


MEDIJSKI PARTNERI