Rad u poljoprivredi

TRAŽIMO LJUDE ZA RAD U POLJOPRIVREDI

Ukoliko želite stalno, sezonski ili povremeno raditi u poljoprivredi (na OPG-u ili sl.), na području županije po vašem odabiru, javite nam se na 040/821-501 ili na info@finoteka.com kako bismo Vas uveli u našu evidenciju. Spojit ćemo Vas s proizvođačima hrane iz naše baze koji traže radnike vašeg profila. Možete biti nezaposleni, zaposleni, student ili umirovljenik. Ne morate čekati sezonu, javite nam se na vrijeme i bez obaveze. Usluga je besplatna!

Dovoljno je da nam javite Vaše ime i prezime, datum rođenja, Vašu adresu, županiju u kojoj želite raditi, broj mobitela te jeste li nezaposleni, umirovljenik, student ili možda zaposleni koji traži dodatnu zaradu. Vaše podatke nećemo nigdje objavljivati pa ni na našoj stranici, već ćemo ih koristiti isključivo kako bismo vas povezali s potencijalnim poslodavcima. U svakom trenutku možete nam javiti da Vaše podatke uklonimo iz naše baze.

Mi se ni na koji način ne miješamo u odnos između Vas i Vašeg (potencijalnog) poslodavca. Sve vezano uz posao dogovarate izravno s poslodavcem. Mi smo ovdje da Vam prezentiramo koji OPG treba radnika, odnosno da našim OPG-ovcima proslijedimo broj mobitela potencijalnog radnika (povremenog ili stalnog).

Ako ste poljoprivrednik, odnosno proizvođač hrane iz bilo kojeg kraja Hrvatske i trebate (ili ćete trebati) radnika, javite nam to odmah na info@finoteka.com, kako bismo Vas mogli povezati s ljudima koji žele raditi u poljoprivredi. Detaljne informacije o ovoj usluzi šaljemo Vam na e-mail povratno nakon što nam se javite.

Za bilo kakva dodatna pitanja ili pojašnjenja, kontaktirajte nas.

DETALJNIJE

S obzirom što na dnevnoj bazi već godinama komuniciramo s OPG-ovcima (a i sami imamo OPG), kao i s njima povezanim subjektima (radnicima u poljoprivredi, kupcima hrane, dobavljačima repromaterijala itd.), imamo vrlo dobar uvid u trendove. Ne samo u trendove, već u svakom trenutku znamo kakva je situacija na tržištu domaće hrane, kako razmišljaju sudionici tog tržišta te što muči osobe koje se na bilo koji način na to tržište naslanjaju.

Danas velika većina OPG-ova kaže da postoji dovoljno velika potražnja za njihovim proizvodima, ali da im nedostaje radnika koji bi im pomogli da održe ili povećaju proizvodnju. To je ogroman problem ne samo za konkretne OPG-ove, već za cijelu zajednicu koja izravno ovisi o dovoljnim količinama proizvedene zdrave hrane. Ako hrvatski proizvođači hrane ubrzo ne nađu dovoljno kvalitetnih radnika, badava nam sve politike, poticaji, subvencije i ostalo. Ovo je jedna od ključnih tema našeg vremena o kojoj se premalo govori i što je još gore, premalo se poduzima.

Problem nedostatka radne snage u Hrvatskoj općenito je velik problem, ali nedostatak radne snage u poljoprivredi neopisivo je velik problem. Hrana nije samo ekonomija, imati dovoljno hrane pitanje je neovisnosti, pitanje je državne sigurnosti te bez pretjerivanja – pitanje opstanka. Svijet se sve više zatvara, svatko se brine za sebe, stoga oslanjanje na hranu koja nam dolazi iz drugih država više ne može biti opcija.

Rad u poljoprivredi je težak te oni koji ga nisu probali često imaju isključivo takvu percepciju. S druge strane, oni koji su ga probali, mogu posvjedočiti da je to i posao nakon kojeg se osjeća zdrav umor, zadovoljstvo te se čvrsto i mirno spava. To je samo jedna od prednosti rada u poljoprivredi.

Naravno, ne mogu se OPG-ovci kao pojedinci baviti popularizacijom poslova u poljoprivredi, odnosno mijenjanjem percepcije koja je stvarana godinama. Time bi se morale svjesno, aktivno i sustavno pozabaviti institucije ove države. S obzirom što ne primjećujemo da se po tom pitanju išta poduzima, danas se time bavi naše društveno poduzeće. Opet prvi, kao i 2008. godine kad smo prvi u Hrvatskoj pokrenuli Internet projekt za povezivanje domaćih proizvođača hrane s kupcima – Finoteku.

Cilj je da naša poduzimanja oko traženja radnika OPG-ovima rezultiraju kako kratkoročnim, tako i dugoročnim efektima. Stoga se paralelno bavimo mijenjanjem percepcije, aktivnim traženjem radnika u suradnji s medijima, LAG-ovima itd. Koristimo pritom našu Internet platformu kao okosnicu, ali usporedno s time radimo i na terenu. Surađujemo s Općinama i Gradovima te zajedničkim snagama radimo na tome da ljudima koji žive u Hrvatskoj, budu u razdoblju koje slijedi dostupne dovoljne količine domaće hrane.

Za bilo kakva dodatna pitanja ili pojašnjenja, kontaktirajte nas.

Skip to content